استانیسلاوسکی در تعریف بازیگری میگوید: بازیگر باید با حقیقت و با ایمان به آن چیزی که در صحنه انجام میدهد در تماشاگر نفوذ کند.
استلا آدلر در تعریف بازیگری میگوید:
بازیگری پاسخی خلاقه و آکنده از پویایی به محرکها، در شرایط یک زندگی فرضی است که به شیوهٔ زندگی شخصیت و محیط او، زمان و مکانی که در آن زندگی میکند به گونهای که افکار و عواطف مورد نظر را به تماشاگر منتقل کند، وفادار است
بازیگری متد
سالها قبل از تشکیل اکتورزاستودیو، سنفرد می نر یکی دیگر از پیشگامان تئاتر مدرن آمریکا که با روش استانیسلاوسکی آشنا بود، به یک مؤسسه آموزش تئاتر در نیویورک که نی بر هود پلی هوس نام داشت، پیوست و ضمن تدریس روش استانیسلاوسکی، به تدریج با افزودن تجربیات و نظرات خود به آن، نگرش دیگری از بازیگر متد را ارائه داد که در میان بازیگران سرشناس طرفداران بسیاری پیدا کرد، نی بر هود پلی هوس قبلاً به عنوان تئاتر «خارج برادوی» (به انگلیسی: Broadway Theatre) که مکانی برای اجرای تئاترهای تجربی و غیر واقع گرا بود شهرت بسیار داشت ولی از سال ۱۹۲۸، پس از متوقف کردن کارهای اجرایی، منحصراب به صورت مؤسسه آموزش تئاتر درآمد، سنفرد می نر در سال ۱۹۳۵ به عنوان استاد بازیگری شروع به همکاری با این مؤسسه کرد که این همکاری پنجاه و پنج سال ادامه یافت و در نتیجه نام این مؤسسه با نام وی گرده خورد. در میان فارغ التحصیلان این مؤسسه آموزشی نام افرادی چون تونی راندل، گریگوری پک، استیو مک کویین، سیدنی پولاک، دیود ممت، رابرت دووال، جوآن وودوارد، الی والاش و … به چشم میخورد.
از سویی دیگر استلا آدلر (انگلیسی: Stella Adler) در سال ۱۹۴۹ دو سال پس از تشکیل اکتورز استودیو در پی اختلاف با لی استراسبرگ، از این تشکیلات جدا شد و مؤسسه ای را با نام اکتینگ استودیو پایهریزی کرد و با برداشتهایی که خود از سیستم کنستانتین استانیسلاوسکی داشت به آموزش بازیگران پرداخت، وی نیز با افزودن تجربیات شخصی و نظرات خود، در واقع نگرش دیگری از بازیگری متد را ارائه داد (گرچه خود از به کار بردن کلمه متد اکراه داشت). این مؤسسه آموزشی که بعدها به «استلا آدلر کنسرواتوری آو اکتینگ» تغییر نام داد، پس از درگذشت وی همچنان فعال است.[۴]
به این ترتیب ان سه استاد بازیگری هر یک در تشکیلاتی جداگانه در نیویورک، تجربیات فردی و نظرات شخصی خود را به آنچه از استانیسلاوسکی آموخته بودند، اضافه کردند و آنچه مجموعاً طی نیم قرن ارائه دادند با نام بازیگری متد شهرت یافت.[۵] بنابراین بازیگری متد در هر یک از این سه مؤسسه بهطور کاملاً یکسان تدریس نمیشود و در پاره ای جزئیات با هم اختلاف دارند. یکی از علل بروز چنین اختلافی آن است که گرچه همه آنان مبنای تفکر و شناخت تئاتری خود را از استانیسلاوسکی گرفتهاند، ولی ضرورتاً در مورد ارتباط کامل آن سیستم با مکتب واقع گرایی یکسان فکر نمیکنند
بازیگری سینما شامل چه مهارت هایی است؟
هنرهای نمایشی و سینما علاوه بر فعالیت نمایشی، گسترهای از رشتههای دیگر را در بر میگیرد و انواع علوم مختلف در آن دخیل هستند. انواع ورزش ها و متدهای زیبایی و طراحی، فناوریها و جلوههای ویژه، جدیدترین تحقیقات و دست آوردهای علمی و نظامی و دیگر علوم دخیل در آن که جزو بدنه جدایی ناپذیر این غول سیری ناپذیر است.
اما باید عنوان کنیم که برعکس ظاهر شیک بازیگری و شهرت و سوت و کفی که مشاهده میکنید، برای بازیگر شدن راه دشواری پیش روست و ممکن است پس از دست یابی به آن، نگهداری آن موقعیت دشوارتر هم باشد.
چگونه وارد رشته بازیگری شویم؟
مسلما ورود به عرصه های هنری با تحصیلات دانشگاهی بسیار موثر است و در رشد هنر و شکوفایی استعدادهای هنرجو تاثیر شگرفی خواهد داشت. پس در صورت داشتن شرایط مناسب، آموزش و ورود به سینما از طریق مراکز علمی و آموزشی باید در اولویت قرار گیرد.
گرایشهای مختلفی در عرصه هنرهای نمایش وجود دارد که میتوان از بازیگری و تئاتر، کارگردانی، نویسندگی و فیلمنامه نویسی، تصویربرداری، طراحی صحنه، گویندگی و دوبلاژ، مجریگری و اجرا، عروسک گردانی و غیره نام برد که در زیر به اختصار به آنها اشاره خواهیم کرد.
بصورت کلی هنرهای نمایشی و سینما و رشتههای آن را میتوان اینگونه معرفی کرد که مجموعه هنرهای نمایشی و سینما شامل گرایشهای هنرهای نمایشی، شکلی از هنر است که برخلاف هنرهای پلاستیکی، هنرمند در آن با استفاده از بدن و فیزیک خود در وهلهٔ نخست و سپس بهرهگیری از امکانات دیگر به خلق هنر خود میپردازد که شامل گرایشهای ادبیات نمایشی، کارگردانی سینما، بازیگری، تهیهکنندگی، رادیو (با دو گرایش)، سینما و تولید سیما میباشد.
همانطور که میدانید سینما را هنر هفتم میگویند و سینما هنری است که با ضبط تصویر و ترکیب آن با صدا مفهوم خاصی را به مخاطب منتقل میکند.
رشته سینما با سایر رشتههای هنری در ارتباط است و از آنها استفاده میکند و میتوان گفت که “سینما مجموعهای از تصاویر و صداها را طراحی میکند که با رعایت کردن یک سری اصول، هدف خاصی را دنبال میکند تا تفکر مورد نظر را به مخاطب انتقال دهد.”
آموزش بازیگری از طریق آموزشگاه ها و موسسات سینمایی و بازیگری
ممکن است عدهای برای ورود به عرصه هنرهای نمایشی و سینما زمان یا موقعیت تحصیلات آکادمیک و دانشگاهی را نداشته باشند و بخواهند از طریق مراکز آموزشی و آموزشگاههای سینمایی و بازیگری مشغول به آموزش شوند که در اینصورت باید بدنبال یک آموزشگاه بازیگری مناسب باشند.
آموزشگاه هفت سان با بهره گیری از اساتید مجرب در حوزه بازیگری،کارگردانی و سینما اقدام به برگزاری کلاسهای بازیگری نموده،و تجربیات و راهنمایی های این اساتید میتواند چراغ راه علاقمندان به بازیگری باشد.