پست پروداکشن

حتما برای شما نیز اتفاق افتاده که رندری از طرح نمای ساختمانی را داشته باشید و با رندر دیگران بسیار فرق داشته باشد و کیفیت آن با هر تنظیماتی در vray مانند رندرهای حرفه ای نمیشود و حتی بسیاری به دنبال حرفه ای تر شدن در نرم افزار vray هستند که این بزرگترین اشتباه آنهاست.

یا برای شما اتفاق افتاده باشد که یک رندر در چند حالت نور روز ، شب ، بارانی و برفی را مشاهده کرده باشید و فکر کنید تمامی آنها جداگانه رندرگرفته شده باشد!!! ( اشتباه دوم )

در حالت كلي پست پروداكشن باعث ميشود رندر بسيار طبيعي تر جلوه كند و همچنين باعث صرفه جويي در وقت ميشود و ديگر نياز نيست ساعت ها وقت صرف شود براي رندر گرفتن آبجكت ها و تنظيمات پيچيده نرم افزار هاي حجم سازي از جمله تري دي مكس.

طراحی نمای ساختمان در سه بعدی از جمله کارهایی است که مهندسان معمار باید آن را به طور حرفه ای انجام دهند و سه بعدی های نمای ساختمان را طوری طراحی کنند که با واقعیت نزدیک باشد.

بسیاری از شهرداری شهرهای بزرگ ایران برای نقشه های ساختمانی تری دی نمای ساختمان را از دفاتر و مهندسان خواستارند و امروزه همه مهندسان به دنبال هرچه بهتر شدن رندرهای سه بعدی خود هستند.

اینها بخشی کوچکی از کارهایی است که در نرم افزار فتوشاپ برای معماران انجام می شود و به این کارها پست پروداکشن در معماری ( فتوشاپ در معماری ) می گویند. پست پروداكشن يا پرداخت پس از رندر به بهبود حالت كلي رندر توسط نرم افزارهاي گرافيكي مانند فتوشاپ صورت ميگيرد،به اين صورت كه پس از گرفتن رندر توسط نرم افزارهاي مختلف حجم سازي از جمله تري دي مكس،راينو،رويت،اسكچ آپ و… حجم خام رندر گرفته شده وارد نرم افزار فتوشاپ ميشود و مرحله پرداخت شروع ميشود،،با توجه به اينكه نرم افزار فتوشاپ يك نرم افزار گرافيكي ٢بعدي است،ميتوان بسياري از آبجكت هاي ٢بعدي كه در محيط اينترنت به نام cut out رايج هستند را استفاده كرد و يا ميتوان از فرمت png نيز استفاده كرد.

اين استفاده تنها محدود به آبجكت هاي پرسوناژ و درخت و آسمان و… نيست و حتي ميتوان نور هاي بسيار زيبايي را هم خلق كرد.

استفاده از adjustment يكي از مهترين قسمت هاي يك پروژه پست پروداكشن است،چرا كه ميتوانيم تيرگي يا روشني و يا تنظيمات مختلف رنگي به رندرها اعمال كنيم كه در سطح پيشرفته تر ميتوانيم روز را به شب تبديل كنيم و يا فضاهاي مختلف نوري بسازيم.

براي ساخت فصول مختلف و همچنين حالت هاي باراني و برفي استفاده ميكنيم از مجموعه نكاتي كه گفته شد،يعني آبجكت هاي متناسب با فصل،براش هاي درخور صحنه،و adjust هاي مناسب با حال و هواي رندر مورد نظر.

در سطوح پيشرفته تر و براي راحتي انتخاب هاي داخل فتوشاپ ميتوانيم از render element هاي vray استفاده بكنيم كه كار را بسيار سريع تر پيش ميبرد.

آیا انجام پست پروداکشن ضروری است؟

در جواب این سوال باید بگوییم اگر می‌خواهید یک رندر با کیفیت به مخاطب ارائه کنید، انجام فرآیند پست پروداکشن ضروری است. در پست پروداکشن شما با اضافه کردن آبجکت و پرسوناژ‌ها، نورپردازی و تکنیک‌های مختلف می‌توانید نمای واقعی‌تری از پروژه را به مخاطبان نمایش دهید؛ همچنین با نمایش سازه در ساعات و فصول مختلف می‌توانید تاثیر بهتری روی کارفرما بگذارید. کارفرما با مشاهده نسخه‌ای طبیعی از ساختمانی که قرار است ساخته شود می‌تواند قابلیت‌های پروژه را بهتر مجسم کرده و با خیال آسوده‌تری سرمایه‌گذاری کند.

بازار کار پست پروداکشن چگونه است؟

همانطور که ذکر شد پست پروداکشن در طبیعی‌تر شدن پروژه تاثیر بسزایی داشته و باعث انتقال حس واقعی پروژه بعد از احداث می‌شود؛ این مسئله برای دفاتر و شرکت‌های معماری و پیمانکاری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، تا جایی که در رشته معماری یک متخصص، جدا از کسی که مدل‌سازی پروژه را انجام می‌دهد وجود دارد تا فرآیند پست پروداکشن را بعد از عملیات رندرینگ انجام دهد. در واقع پست پروداکشن نیاز هر پروژه بعنوان یک فرآیند پرداخت نهایی است. بنابراین یادگیری پست پروداکشن باعث می‌شود شما از جایگاه بالاتری در بازار کار نسبت به رقبا برخوردار باشید